top of page

За нас

Ние сме мала кафез без кафез сместена во североисточен Канзас. Нашата мисија е да обезбедиме квалитетни егзотични кратки влакна на семејствата и пријателите кои сакаат да го збогатат својот живот со нов придружник. Нашите искуства со животните и нашето уживање во врската човек-животно не се навраќаат само на целиот наш живот,  but _cc781905-5cde-3194-bb3b-136bad5cf58d13000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000 136bad5cf58d_

Вистинската основа на мачињата што ги даваме се генетски тестираните родители, кои исто така отелотворуваат послушен и приврзан темперамент кој се пренесува на нивните мачиња. Вистинското правење на нашите мачиња на горната полица е исто така средина во која тие се одгледуваат. Ние сме државно-контролирана продавница која ги надминува  сите прописи. Сточарството, медицинската нега, потврдата и нашата посветеност на едукација на нови семејства на мачиња гарантираат дека ќе имате позитивно искуство со додавање на ново маче NR Felines во вашето семејство.

IMG_4619_edited.jpg

Расел

Животот на Расел е фокусиран на животните уште од најмладата возраст на која можел да се сети. Од израснувањето одгледувајќи сè, од квалитетни зајачиња за шоу до добиток, како и кучиња, тој разви богато знаење за правилно сточарство на се што живее и дише. Ова знаење помогна да се нахрани неговата мисија да обезбеди соодветно образование на секој сопственик на домашно милениче за дополнително да го збогати животот и на миленичето и на сопственикот. Расел е навистина страстен за работата што ја работи и е решен да остави свој белег во индустријата за животни. 

Зак

Фасцинацијата на Зак за животните започнала уште од мали нозе бидејќи бил изложен на многу различни видови животни преку природата, зоолошките градини и животните во неговиот дом. Веднаш, тој беше опседнат со кое било животно и почна да се грижи за сè, од полноглавци до мачиња. На крајот, неговата страст за животните доведе до негов почеток во индустријата со тоа што почна да одгледува кокошки, како и патки. Зак го продолжи својот пат во индустријата за животни и се стреми да поттикне повеќе луѓе да ја споделат неговата фасцинација со кое било животно што може да се замисли.

Нашата Катерија

Ја дизајниравме нашата кетера ставајќи ги потребите на нашите сакани мачки на прво и основно.  Нашата кеса има повеќе јаглеродни филтри интегрирани во нашиот објект за да обезбеди најчиста и најефикасна циркулација на воздухот за сите наши мачки. За понатамошно подобрување на околината на нашите мачки, целата кеса има ефикасно загревање и ладење за да обезбеди правилна температура во текот на целата година. Ние, исто така, се гордееме со повеќекратните чекори што ги преземавме за да обезбедиме постојано збогатување на нашите мачки. Секоја мачка има пристап до различни нивоа на костуми, различни дрвја и столпчиња за гребење, како и многу ментално стимулирачки играчки достапни цел ден секој ден. Надминувањето на регулативата на нашата државна инспекција е минималниот напор што го вложуваме за да бидеме најдобро што можеме.

Farah.jpg
NeoGen logo.gif

Здравствено тестирање

Егзотичните кратки влакна, како и Персијците и другите мачки од персиско потекло, имаат големи шанси да ја наследат ПКД, болест што може да доведе до откажување на бубрезите. Неколку студии со користење на скрининг со ултразвучно скенирање покажаа дека распространетоста на ПКД во егзотика е помеѓу 40-50% во развиените земји. Секогаш се однесуваме одговорно кога избираме кој нов крал и или кралица да го внесеме во нашата програма за размножување. Секоја мачка во нашиот објект е негативна на ПКД, така што никогаш нема да го овековечиме веќе распространетиот проблем со ПКД кај мачките. Покрај тестирањето за PKD, сите наши мачиња се негативни за FeLV за дополнително да се осигураме дека примате здраво маче.

Социјализација

Ние се трудиме со социјализацијата што ја добиваат сите наши мачки секојдневно. Секоја мачка под наша грижа редовно добива прегледи од нашиот ветеринар. Дополнителен клучен чекор што го спроведуваме со нашите мачки е редовното капење, сушење со фен, потстрижување на ноктите и чистење на ушите што ги изложува на сите тие ситуации за да ви овозможи лесно да му обезбедите соодветно сточарство на вашето ново маче. Секоја мачка и маче, исто така, добиваат постојана ментална стимулација со збогатувачките играчки обезбедени во внатрешноста на касетата. 

Ајде да се поврземе

  • Facebook
  • Instagram

Ви благодариме за поднесувањето!

Oliver1_edited.jpg
bottom of page