top of page

Како да се грижите за вашата егзотична кратка коса

Без разлика дали ова ќе биде вашето прво маче или вашето петто маче, од клучно значење за вашиот успех како сопственик на домашно милениче е да се посветите на истражувањето на соодветна грижа за животните. Тоа само по себе може да биде застрашувачка задача кога ќе се запрашате од каде да започнете. Наша мисија во NR Felines ја правиме да го помогнеме вашето патување како сопственик на домашно милениче на секој чекор од патот. 

Години по години на истражување и лично искуство ќе бидат споделени на нашата страница за да се осигураме дека сте успешен и среќен сопственик на домашно милениче. Овие совети, трикови и дел од образованието може да се применат на домашните миленици што моментално ги поседувате. Без разлика дали купувате маче од NR Felines, ние сме посветени на ширење на радоста на врската човек-животно и збогатување на животите и на домашните миленици и на клиентите на кои им служиме.

Исхрана

Предците на вашите омилени мачки еволуирале и живееле како ловци! Ова значи дека најважната основа за секоја квалитетна исхрана за мачката е да започне со високи количини на квалитетни...

Животна средина

Околината во која живее вашата мачка има витална и директна корелација со нивното физичко и ментално здравје. Соодветната средина погодна за мачки опфаќа многу различни аспекти, вклучувајќи физички предмети, локации, мириси, звуци и...

Однесување

Потребите за однесување на мачката се суштински за нивниот секојдневен опстанок и не треба да се занемаруваат на кој било начин. Дозволувањето на мачките да имаат индивидуална контрола над овие инстинктивни однесувања доведува до нивна долготрајна среќа. Овие суштински потреби за однесување се состојат од следниве активности:

Одржување

Иако генерално се смета дека мачките се независни и бараат малку или никаква грижа, оваа заблуда не може да биде подалеку од вистината. Ќе треба да се стекнат повеќе различни вештини и материјали за да се одржат

Ајде да се поврземе

  • Facebook
  • Instagram

Ви благодариме за поднесувањето!

bottom of page