top of page
Facebook Profile Picture.png

Брз и целосен водич за однесувањето на вашата мачка

Секојдневни активности

         Behavioral needs for a cat are од суштинско значење за нивниот секојдневен опстанок и не треба да се занемаруваат на кој било начин. Дозволувањето на мачките да имаат индивидуална контрола над овие инстинктивни однесувања доведува до нивна долготрајна среќа. Овие основни бихејвиорални потреби се состојат од следните дејства: јадење, пиење, елиминација, безбедност, игра и истражување, гребење и качување и спуштање.

Пристап до основните ресурси

    _cc781905-5cde-3194-bb3b-136bad_5cf5 за снабдување со вода и за снабдување со вода и за почеток на храна a8. Мачките секогаш треба да имаат слободен пристап до повеќе локации на храна и вода. Ова им овозможува да чувствуваат чувство на приватност при изборот на нивната локација, а истовремено да можат да избегнат конфронтација во домаќинство со повеќе мачки. Непотребно е да се каже дека овие различни пристапни точки треба секогаш да бидат свежи, чисти и лоцирани далеку од местата за тоалети бидејќи мачките ќе го поврзат ресурсот со контаминација. 

Доверлива комода

    _cc781905-5cde-3194-bb3b-136bad_5cf58 е подеднакво голема витална област. Областа треба да биде што е можно почиста и санитарна, а истовремено да биде приватна и безбедна за да може мачката да се чувствува удобно во својата околина. Повеќе локации на кутии за отпадоци по мачка во домаќинството треба да бидат подготвени и достапни во секое време. Секоја мачка ќе ја негува својата индивидуална безбедност и приватност на овој начин. 

Структурна безбедност

    _cc781905-5cde-3194-bb3b-136bad_5cf78, за нивната безбедност a На мачките им требаат места каде што можат да се чувствуваат скриени, безбедни или сигурни кога се одмараат или спијат. Обезбедувањето на ова за мачката преку помош на хамакови, мачкини дрвја, костуми или дури и празни кутии на земја се добри опции за воспоставување безбедност. Сеопфатните производи како висококвалитетните мачкини дрвја се фантастични бидејќи обезбедуваат други потреби за однесување на вашата мачка, вклучително играње, истражување, качување, спуштање и гребење. Вклучувањето во овие однесувања и обезбедувањето средства за збогатување преку употреба на играчки, полици, дрвја и столпчиња за гребење води до посреќно и помалку деструктивно животно долгорочно. Мачките со многу позитивни можности за збогатување имаат помала веројатност да најдат деструктивни алтернативи во вашиот дом.

Ајде да се поврземе

  • Facebook
  • Instagram

Ви благодариме за поднесувањето!

bottom of page